Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Estat de la reforma de l’edifici

Estat actual de la reforma

El Club Nàutic Ciutadella es troba en ple procés de renovació, en tots els sentits. Una de les actuacions més visibles, i que s’engloba també dins el marc del seu centenari, són les reformes que s’estan fent a l’edifici. La imatge de l’edifici s’havia quedat desactualitzada, a més de necessitar urgentment certes reparacions.

El 28 de novembre de 2022, es van iniciar les obres després d’un accelerat procés de tramitació, i s’espera que estiguin finalitzades abans de l’arribada de l’estiu

Volem posar al dia a tots els socis i per açò hem fet una petita entrevista al president de l’entitat, Gonçal Moll, que ens explica en quin estat ens trobem actualment.

  • Bon dia, Salo,  ens pots explicar en quin estat es troben actualment les obres? Van sobre el temps establert?

El ritme de les obres està dins el previst i en principi el mes de maig estarà acabada tota la reforma exterior del Club. És cert que ens han sortit uns quants imprevistos, però ja comptavem que podria passar i ho teniem contemplat dins el termini de temps per acabar la reforma, però les obres van a molt bon ritme. En aquest moment, apart d’anar reparant l’estructura, esteim seguint el projecte de reforma de les façanes, els conserges fan la cuina nova del restaurant i esteim a punt d’acabar la terrassa que serà exclusiva per els socis.

  • Quines sorpreses o imprevistos importants ens hem trobat fins ara?

– Com comentava, ens han sortit alguns imprevistos. Un dels més importants ha estat que hem trobat unes 44 bigues en mal estat i que no ha tocat més remei que reforçar. Hem posat bigues de ferro, que tenen més durabilitat. També hem aprofitat per arreglar les goteres que hi havia des de una planta a l’altra del bar. Esta clar que en un edifici que té 50/60 anys hi haurà sorpreses, però no esperavem que certs elements estructurals estiguessin en tan mal estat. Per sort no haurem trobat res que no es pugui arreglar, i aquesta reforma haurà servit per arreglar pilars, bigues i jàsseres i evitar mals majors en el futur.

  • Què passarà amb el bar? Hi ha una renovació de la cuina? Ens ho pots explicar?

– Respecte al bar, els conserges fan tota la cuina nova a a la primera planta. S’està fent una gran cuina amb molt d’equipament i s’hi instal·larà una maquinària bona i moderna. El bar és l’única part de la reforma que, probablement, entrarà en una segona fase i s’acabarà després de la temporada d’estiu, en cas que ara no tinguem temps d’arribar al maig sense obres.

  • Aquestes obres es van tramitar de forma exprés. Com ho vau fer per poder obtenir els permisos amb tan poc temps, quan per fer qualsevol obra a una casa es tarden mesos?

-La tramitació de la reforma va ser un procés bastant ràpid, ja que per sort hi van intervenir funcionaris i arquitectes molt competents. El Club Nàutic també creiem que va fer una gestió ben feta. Quan es coordina tothom i es treballa alhora, el procés s’agilitza un munt. També s’ha de dir que aquestes tramitacions depenen de Ports de les Illes Balears, cosa que ha fet que tot fos molt més àgil.

  • On podem consultar els plànols de l’edifici? Estan disponibles?

– Els plànols van estar a exposició pública durant els vint dies establerts per la llei. Si algun soci/a hi té interès en consultar-los, ho pot fer venint a les oficines del club on els tenim disponibles.

  • Què passarà amb les competicions i esdeveniments que hi ha previstos durant aquests mesos? Es podran fer igualment?

– Totes les previsions de regates, xerrades i altres esdeveniments segueixen el curs previst dins les dates previstes. Les obres no interferiran en cap dels esdeveniments preparats.

  • Què hi fareu a la nova terrassa que s’ha fet?

La única ampliació que s’ha fet amb la reforma, ha estat una terrassa d’ús exclusiu per socis. La terrassa fa 60m² i servirà per si alguna secció vol fer l’entrega de premis en privat, o per si alguns socis volen fer-hi una bereneta, etc. per tal de no envair zones públiques del bar. En definitiva, hem pensat que era bona idea donar més valor al fet de ser soci del Club Nàutic Ciutadella.

  • Les obres van començar essent una reforma purament estètica, però s’han aprofitat per arreglar desperfectes, quins?

– La idea era donar-li una imatge renovada i moderna, ja que està a una molt bona ubicació al mig del port de Ciutadella, i a la vegada protegir l’estructura de l’edifici, com per exemple, amb l’aïllament i decoració de la part frontal.

  • L’entitat podrà fer front econòmicament a totes aquestes despeses?

– Si. Ho podrà assumir tot i serà una reforma que amb el temps estarà pagada. Hem de pensar que tot el que recapta el Club, es reinverteix en el mateix.

  • Ens pots explicar que s’està fent a la part superior del Club? 

Un dels objectius de la reforma és la part estètica exterior del Club, per aquest motiu, es fa una estructura descoberta amb el doble objectiu d’amagar i protegir tots els equips d’aire acondicionat del Club, aconseguint una imatge més estètica i prolongant la vida dels equipaments. A part, es netejarà tot el terrat per tenir previst en el futur la instal·lació de plaques solars.

Manobres fent feina

Imatges de la reforma

Us deixem el vídeo d’el render 3D fet per IIBB Arquitectes que mostra com serà l’edifici una vegada finalitzades les obres. Sens dubte, aquesta renovació suposa un gran avenç per al Club Nàutic Ciutadella, que millorarà la seva imatge i la seva funcionalitat per als socis i visitants.

Judit Bosch, Comunicació – 20/02/2023
comunicacio@cnciutadella.com

100 anys fomentant l’esport nàutic i la cultura

Informació
Direcció

Camí de Baix 8
Ciutadella de Menorca

Contacte