Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Primera xerrada del Centenari, Gabi Pérez i la meteorologia

Aquest passat divendres es va cel·lebrar la primera xerrada del cicle de Xerrades sobre la Mar que organitzem des del Club amb motiu del Centenari.
 

La xerrada tractava sobre fenòmens de temps sever al mediterrani i navegació. En Gabi Pérez, de Meteowhizz, ha treballat com a assessor meteorològic d’esportistes d’alt nivell com en Kilian Jornet i en Jordi Tosas a les expedicions a l’Himalaya, amb en Dídac Costa a la Vendée Globé, Miguel Lozano en algun dels intents de récord del món en Apnea, amb regatistes de la Mini Transat 2019, 2021 i 2023, amb l’equip de rem Ocean CATs que recentment ha guanyat la travessa a rem de l’atlàntic a la Talisker Whisky Atlantic Challenge, i un llarg etc.

En Gabi, ens va voler donar una imatge global de la meteorologia aplicada a la navegació. Com es fan les prediccions meteorològiques, com interpretar-les, quins efectes ens trobem darrerament, quins models són més adequats en cada moment i ens va mostrar l’aplicació Windy en detall. També va posar dos fenòmens viscuts aquest estiu passat al mediterrani, un durant l’Agost en el context de la regata Mini BCN, i un altre més endavant que va succeir a Eivissa.

La gent va quedar molt satisfeta en general i vam tenir una bona participació, amb nombroses preguntes. Vam gravar la xerrada però les diapositives no estan obertes al públic. Us deixem aquí el vídeo de la xerrada per si en teniu curiositat!.

100 anys fomentant l’esport nàutic i la cultura

Informació
Direcció

Camí de Baix 8
Ciutadella de Menorca

Contacte