Skip to content Skip to footer

CENTENARI

Els 100 anys del Club Nàutic Ciutadella

Aquest any 2023 és un any molt singular per al Club Nàutic Ciutadella, ja que estem de celebració per complir cent anys des de la seva fundació.

Amb motiu d’aquesta xifra tan distintiva, ho estem celebrant donant visibilitat al Club a través d’un conjunt d’esdeveniments al llarg de l’any.

S’estan duent a terme activitats molt diverses, principalment de caràcter social, cultural i esportiu, les quals estan obertes a la ciutadania amb la intenció de donar a conèixer el que fem com a club nàutic, per a així poder compartir-ho amb el màxim nombre de persones.

La gala

La gala es va celebrar el 22 d’abril de 2023 en el Teatre des Born.

Ha estat un esdeveniment memorable on es van recordar els millors moments del Club, es va fer honor a les persones més veteranes que han dedicat tant de temps i esforç a aquest i, sobretot, es va realitzar especial esment als socis i sòcies que sense ells el Club no hagués pogut existir. També es va presentar oficialment la nova imatge corporativa del Club i una visió del futur d’aquest, entre molt més!

Galería de fotos

Concurs de fotografia

El Club Nàutic Ciutadella en el marc del seu centenari i amb la col·laboració del Foto Club Cercle Artístic de Ciutadella, va organitzar un concurs fotogràfic obert a la participació de tota la població menorquina, donant a conèixer i potenciant el nostre club esportiu i social, tenint com a finalitat fonamental el foment l’esport nàutic i la cultura nàutica.

Activitats del centenari

Dins l’heterogènia agenda d’activitats programades pel centenari hi trobam:

 

 • Copa d’Espanya de Vela Lleugera (Optimist): El Campionat va tenir lloc del 28 d’abril fins a l’1 de maig, on hi van participar aproximadament uns 150 regatistes classificats, en general, per les categories Sub13 i Sub16 i provinents d’arreu del país. AQUÍ podeu veure el vídeo complet d’aquest campionat.
 • Copa d’Espanya de Piragüisme: Aquest Campionat es va fer els dies 1 i 2 d´abril. Va ser la primera edició estatal que es feia al Club Nàutic Ciutadella i on van participar al voltant d’uns 300 palistes d’alt nivell, arribats de tota Espanya. AQUÍ podeu veure el vídeo complet d’aquest campionat.
 • Regata 100 Milles entre Illes: Emblemàtica regata pels creuers RI i ORC i que enguany, com a novetat, va comptar amb la participació oficial de la Classe Mini 6.50. La data de sortida es va fer el dia 6 d’abril, on un total de 49 embarcacions participants, de més de 20 clubs nacionals e internacionals, van recórrer 100 milles efectuant un triangle entre Menorca i Mallorca. AQUÍ podeu veure el vídeo complet d’aquest campionat.
 • Regata/Travessa de kitesurf: Primera vegada en la història del Club que s’organitza una travessia pel canal de Menorca d’aquesta modalitat esportiva. La competició es va fer el dissabte 6 de maig, on hi van participar 8 kiters del Club Kitesurf Menorca. AQUÍ podeu veure el vídeo complet d’aquest campionat.
 • Concurs de fotografia: Organitzat conjuntament amb el Foto Club Cercle Artístic, on la finalitat principal era la de fomentar la cultura nàutica a través de les imatges. Es van oferir 4 categories vinculades amb la mar i estava obert a tota classe de públic menorquí. Més amunt podeu veure les fotografies guanyadores, en l’apartat “Concurs de fotografia”.
 • Cicle de conferències i taules rodones sobre temàtiques relacionades amb la mar i el món de la nàutica. Aquí us deixem l‘enllaç amb cadascuna de les xerrades que es van fer, i el llistat de les que hi ha programades per el mes de novembre:

1ª – Gabi Pérez i la meteorologia
2ª – Phil Taquin i l’apnea
3ª- Sandra Espeja i la ciència ciutadana
4ª – Xisco Gràcia i les coves subaquàtiques

2n cicle de xerrades
1ª – Endika Fernández i la pesca radical – 4 de novembre
2ª – Josep Alós i el marcatge científic de peixos – 11 de novembre
3ª – Octavi Pons i les cartes arqueològiques subaquàtiques de Ciutadella – 18 de novembre
4ª – OceanCats i l’Atlàntic a rem, 31 dies de navegació en solitari –  25 de novembre

 • Gala del Centenari al Teatre des Born i sopar de gala: Els dos esdeveniments van tenir lloc el 22 d’abril. En la gala, acte central del centenari, es va commemorar aquest segle viscut com a Club fent especial esment i agraïment a totes les persones que han contribuït al fet que el Club hagi estat i continuï sent un referent social i esportiu per a la societat menorquina. Seguit de la gala es va realitzar el sopar de gala amb format de convit informal en el Restaurant del Club Nàutic Ciutadella.
 • Jornada de portes obertes: Organització de diferents activitats obertes a la ciutadania per donar a conèixer i proporcionar accessibilitat perquè la gent pugui gaudir una estona de les diferents modalitats esportives que es practiquen des del Club. Dia 5 d’agost es va realitzar la jornada de portes obertes de submarinisme, i va ser tot un èxit. Més informació aqui.
 • Exposició de les 40 millors fotografies del concurs de fotografia: Es va realitzar a la sala municipal d’exposicions el Roser des del 22 de setembre fins al 28 d’octubre.
 • Edició del llibre del què han estat aquests 100 anys d’història com a Club.
 • Concert com a celebració d’aquest Centenari, encara pendent de confirmació.

Calendari d'activitats del centenari

Comissió del Centenari

           Laura Rodríguez, Salo Moll, Joan Morro, Míriam García, Juanmi Llompart, Felip Moll, Tonio Segovia

100 anys fomentant l’esport nàutic i la cultura

Informació
Direcció

Camí de Baix 8
Ciutadella de Menorca

Contacte