Skip to content Skip to footer

HISTÒRIA

Foto 1

D’ençà

80808080

La nostra història

El Club Nàutic Ciutadella es va fundar el 12 d’abril de 1923. Va néixer de la il·lusió d’un grup de persones per constituir i impulsar un club esportiu i social, amb la finalitat de fomentar l’esport nàutic i la cultura a la ciutat.

Avui, amb 100 anys de trajectòria, el Club Nàutic segueix essent un club viu, tant en l’àmbit esportiu com el social, amb més de 740 socis actius, amb 6 seccions esportives, amb l’organització de cursos, amb les escoles de vela i piragüisme, i la celebració de regates i competicions; col·labora amb diferents entitats i aposta pels valors de sostenibilitat del medi marí i la cultura de l’esport.

La seva ubicació, en un entorn privilegiat a causa del seu estratègic emplaçament al centre del port de Ciutadella, permet als visitants i usuaris disposar de les seves instal·lacions amb tots els serveis, a un pas del nucli urbà.

Els esforços dels primers presidents pel que fa a l’esport van portar l’entusiasme entre els joves per l’esport nàutic, especialment la vela.

Durant els seus 100 anys d’història, el Club ha aconseguit un prestigiós palmarès entre els seus regatistes, tant a nivell autonòmic com nacional i internacional. La creixent afició per l’esport de la vela va impulsar l’organització de diversos campionats d’altíssim nivell com la Copa d’Espanya de Snipe el 1975, el Campionat d’Espanya de Snipe el 1977, la Copa d’Espanya d’Optimist Trofeu Príncep Felip el 1978, el Campionat del Món de Snipe en categoria junior el 1980, el Campionat d’Espanya de Creuers Mediterranis i el Campionat d’Espanya d’Optimist el 1981, la Copa d’Espanya de Creuers el 1986, la Copa d’Espanya d’Optimist el 1990, el Campionat del Món d’Optimist el 1993, la Copa Espanya d’Optimist el 1996 i la Copa Espanya de Platú 25 el 2012.

Presidents des del 1923 a l'actualitat

Seccions esportives

Secciones_color_web (1)

El Club disposa de 6 seccions esportives: Vela Lleugera, Creuers, Piragüisme, Pesca Recreativa, Pesca Submarina i Submarinisme.

El CNC organitza activitats i esdeveniments esportius durant tot l’any i compta amb l’Escola de Vela (reconeguda per la Federació Balear de Vela) i l’Escola de Piragüisme (reconeguda per la Federació Balear de Piragüisme).

A la secció de Creuers s’organitzen diferents regates, gairebé sempre en cap de setmana i s’impulsen xerrades i tallers relacionats amb el món de la navegació.

A les seccions de Pesca Recreativa i Pesca Submarina s’organitzen campionats i esdeveniments socials fomentant l’afició per la pesca.

A la secció de Submarinisme, a més de les immersions recreatives, es porta a terme una interessant tasca d’estudi arqueològic dels fons marins de Menorca en col·laboració amb l’associació Amics del Museu de Menorca.

La nostra història en fotos

100 anys fomentant l’esport nàutic i la cultura

Informació
Direcció

Camí de Baix 8
Ciutadella de Menorca

Contacte