Skip to content Skip to footer

VELA LLEUGERA

La finalitat de l’Escola de Vela del Club Nàutic Ciutadella és la promoció i l’ensenyament del medi marí, la navegació, la navegació a vela, l’esport i la competició, per això es programaran les sessions en funció dels objectius desitjats. La regla bàsica és aprendre divertint-se i divertir-se aprenent. La promoció de la vela s’aconsegueix mitjançant la satisfacció de l’alumne en la realització de les activitats i aquesta depèn de la seguretat en el seu desenvolupament.

Iniciació i perfeccionament

Es desenvolupa en dos grans blocs. El primer és l’escola d’iniciació i perfeccionament; el segon és l’escola per a l’esport i la competició. Tots dos estan adreçats a alumnes de totes les edats i sexes.

1- ESCOLA D’INICIACIÓ I PERFECCIONAMENT: Comprèn des del nivell “Blanc”, per a alumnes que volen conèixer la nàutica i la vela, fins al nivell “Gris”, adreçat a alumnes que ja saben navegar i estan interessats en competir. Per això es desenvolupen quatre projectes: Vine a Navegar, Escola d’Estiu, Escola d’Hivern i Preescolar Esportiu.

2- L’ESCOLA PER A L’ESPORT I LA COMPETICIÓ: Comprèn els equips de regates. A la fase infantil hi ha l’equip de la classe Optimist i Laser. Per a la resta de les edats hi ha l’equip de Laser com a vaixell individual, en les diferents modalitats i l’Snipe com a vaixell a dos. Als tipus d’embarcacions les opcions són lliures segons les característiques i les circumstàncies del regatista. L’objectiu de l’Escola de Vela és donar suport i seguiment als regatistes del Club en la seva progressió en l’esport de la vela. La durada és anual, per a això s’elaboren els calendaris de treball de les sessions d’entrenament i de competicions.

El regatista ha de ser soci de Club abonant la seva quota anual, la targeta de classe i la llicència federativa, i l’Escola de Vela li dóna assistència tècnica, logística i econòmica.

Valors

 • Saber (coneixements)
 • Saber fer (habilitats, destreses)
 • Saber estar (hàbits i comportaments)
 • Saber ser (actituds, valors)

Objectius

Requisits

Vela_castillo
Optimist

Escola d’Hivern Vela

Els cursos d’hivern abasten tots els nivells, des de “Blanc” per a la iniciació fins al nivell “Gris”, perfeccionament i regates. Segons el nivell de participació, els horaris i els dies d’entrenament es poden incrementar.

HORARIS: Des d’inici de temporada (setembre) a fi de temporada de competicions (juny)

 • Divendres: 16.00 h – 18.30 h
 • Dissabtes: 9.00 h – 13.00 h

Vine a navegar

Curs de 12 hores dirigit a alumnes des de 1r fins 6è dels col·legis de Primària. Organitza el Consell Insular de Menorca (Departament d’Esports) amb el Club Nàutic, la Federació Balear de Vela i el Govern Balear, per donar a conèixer les bases elementals de la navegació a vela. Per fer aquest curs no cal ser soci del Club Naùtic Ciutadella.

Aquest curs és de 4 sessions i s’imparteix els mesos de maig i juny.

PREU: 10€
HORARIS: De dilluns a dijous de 16.00 a 19.00 h

Escola d'Estiu

Quina millor manera de gaudir de l’estiu que aprenent esports de la mar?

Els cursos de vela es fan durant els mesos de juliol i agost. Són cursos adreçats a infants i joves, d’entre 6 i 14 anys. És imprescindible que sàpiguen nedar. Aquest curs abasta des del nivell “Blanc” iniciació fins al nivell “Gris”, perfeccionar i conèixer la competició.

HORARI: De dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 h

PERÍODE D’INSCRIPCIÓ ESTIU 2024:

 • Socis: A partir del 8 d’abril
 • No socis: A partir del 2 de maig

RECOMANEM PORTAR: Banyador, crema de protecció solar, gorra, samarreta sintètica o licra per navegar, roba de recanvi, tovallola, calçat aquàtic (escarpins o calçat que es pugui mullar), berenar i aigua.

 • 138€ – socis
 • 166€ – no socis escolaritzats a Menorca.
 • 276€ – no socis
 • 1ª: 1 a 12 de juliol
 • 2ª: 15 a 26 juliol
 • 3ª: 29 juliol al 9 d`agost
 • 4ª: 12 al 23 d`agost
 • 5ª: 26 agost a 30 agost
Escuela_verano_vela1

Calendari

Antoni Mascaró Pons

Director tècnic

Damià Diaz

Vocal secció

Ana Sancho

Vocal secció

Galeria de fotos

En què et podem ajudar?


  100 anys fomentant l’esport nàutic i la cultura

  Informació
  Direcció

  Camí de Baix 8
  Ciutadella de Menorca

  Contacte