Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fent feina pel centenari

Aquest any hem arrencat amb molta empenta, ja que com prou bé sabreu, al Club Nàutic Ciutadella esteim de celebració. Celebram que complim cent anys!

I és que cent anys donen per rallar una bona estona. D’ençà que es va formar el Club, són moltes les persones que han anat passant, deixant la seva empremta: presidents, juntes directives, socis, esportistes (tant professionals com amateurs), personal del Club, etc. Però també són moltes les regates i campionats organitzats, els concursos, les reunions, les festes i sopars, les revetlles, els concerts, les conferències i les xerrades en família. Del Club és d’on han emanat les seccions que avui en dia coneixem, però també d’altres que s’han anat extingint pel camí. Al llarg d’aquesta trajectòria centenària, el Club ha viscut moments de molta esplendor, però també ha hagut de batallar per moments difícils. Així i tot, sempre ha tirat gloriosament endavant. 

És per aquest motiu que, donada la importància de tants anys d’història fomentant la cultura i l’esport nàutics, ens hem proposat donar-li veu i màxima visibilitat al llarg de tot el 2023, mitjançant l’organització i programació de diferents activitats, tant de l’àmbit social i cultural com del nàutic.

Preparatius / esdeveniments en marxa

 

A continuació us posam al dia de tots els esdeveniments que estan en marxa o en via de preparació:

Pel que fa al terreny cultural, hem estrenat el primer mes de l’any amb un concurs de fotografia on tothom és benvingut a participar, i el qual va tenir el seu inici el passat 17 de gener (coincidint amb la Diada de Menorca) i en el que encara s’hi podrà participar fins al pròxim 30 de març.

Cal destacar que el concurs s’ha organitzat conjuntament amb l’ajuda del Foto Club Cercle Artístic i que, amb el fi de promocionar-lo, es va dissenyar un cartell en diferents formats (tòtem, cartell i post) que es van repartir per tot el poble i difondre per les xarxes socials i per la premsa. També es varen definir els premis a entregar a les persones guanyadores de cada categoria i es va formalitzar la reserva de la sala municipal d’exposicions el Roser on, al setembre, s’hi exposaran les 40 millors fotografies del concurs.

 

Click per accedir a la info. del concurs
En l’àmbit social, hem organitzat un cicle de conferències que estaran dirigides per experts en diversos temes relacionats amb la mar. Les xerrades estaran obertes i aniran adreçades a tot tipus de públic, l’entrada serà gratuïta i no serà necessària la reserva de plaça. El cicle de conferències tindrà lloc al Club Nàutic Ciutadella, amb horari de 20h00 a 21h00. A continuació es detallen les ponències programades pel febrer i març:
 • Gabi Pérez, “fenòmens de temps sever i navegació al Mediterrani”, dia 10 de febrer.
 • Phil Taquin, “apnea: un estil de vida”, dia 24 de febrer.
 • Sandra Espeja, “ciència ciutadana: on tu ets protagonista”, dia 10 de març.
 • Xisco Gràcia, “aigua, roca i foscor: la passió per descobrir coves subaquàtiques”, dia 24 de març.

Més endavant anirem informant del següent torn de xerrades, les quals esperam que tenguin lloc a l’abril i al maig.

Tòtems als carrers de ciutadella anunciant els esdeveniments del centenari.

Paral·lelament, esteim organitzant la gala del centenari que tindrà lloc el dissabte 22 d’abril al Teatre des Born.
Es tracta d’un esdeveniment de gran envergadura, que anirà dedicat a tots els socis i les sòcies del Club Nàutic Ciutadella, i a on s’estan dedicant molts esforços per part d’un nombrós equip de persones (tant de la comissió del centenari com d’altres àrees) perquè aquesta pugui acabar essent una gala de dalt de tot. De moment, alguns detalls dels preparatius que us podem revelar són que ja s’han visitat les instal·lacions del teatre, per tal de poder visualitzar millor l’organització espacial de l’escenari i la seva equipació, que s’està planificant i modelant un guió per la gala i que esteim constantment fent contactes per preparar diferents sorpreses que us esperen. Així que no hi podeu faltar!

Finalment, per la banda esportiva del centenari, des del departament d’esports estan organitzant les primeres 7 imporants competicions de l’any. Com us podeu imaginar hi ha molta feina a fer ja que totes són d’una magnitut important:

 • 18-19 Febrer – Trofeu Sant Antoni d’Optimist i ILCA
 • 25-28 Febrer – Campionat Balear d’Optimist
 • 1-2 Abril – Copa Espanya Kayak de Mar
 • 6-7 Abril – 100 Milles entre Illes, Creuers i Classe Mini 6.50
 • 15 Abril – Campionat de Balears de Pesca Submarina
 • 28 Abril a 1 de Maig – Copa d’Espanya d’Optimist
 • 13-14 Maig – Campionat Balear de Creuers

A mes a mes s’està cercant esponsorització i subvencions, organitzant logística d’estades i viatges, dissenyant anuncis de regates, gestionant les inscripcions, agafant i incorporant idees d’altres campionats per organitzar els nostres, preparant les rampes de varada, preparant trofeus, definint recorreguts, millorant l’apartat de competicions de la pàgina web del Club, i un llaaaaarg etcètera que, potser no resulti gaire visible per a tothom, però que comporta grans esforços de gestió i organització.

En definitiva, som moltes les persones implicades i fent renou perquè aquest centenari pugui arribar a tothom, i tu ets una d’elles.

Míriam García Vendrell/Coordinadora Centenari 01/02/2023
centenari@cnciutadella.com

100 anys fomentant l’esport nàutic i la cultura

Informació
Direcció

Camí de Baix 8
Ciutadella de Menorca

Contacte